Lördag, en dag

Top 5 - Saker man upptäcker när man är ensam hemma på en lördag.

1Andra är faktiskt inne på MSN, och inte bara patetiska personer som addar dig och aldrig skriver utan dina vänner( den utan situations-tecken)

2Att Tv4+ sänder fyra avsnitt i rad av Judge Judy efter klockan 2 på natten.

3Att det känns ensamt att lyssna på musik i en tom lägenhet. (Det är svårare att vara rebellisk och spela 800 grader)

4Att InternationalMovieDatabase är en rolig hemsida

5Att spindelharpan är det mest underhållande man kan göra på datorn.



P.S den sista var en löng. denna öppnebarelse har jag fått för över ett år sedan.

Adjökens Adjö

Biblioteket, get yourself together

Idag var jag på bibblan, de säljer fika där. Lite omsägelsefullt säger jag. MEn visst, nu invänter jag dagen då Svenska kyrkan delar ut kondomer med texten " Jesus var inte oönskad, bara inte lika välkommen av oss båda. Du skulle väl inte heller vilja ha ett barn som överglänser dina livsverk?/ Gud"

Hur Västerås är du?

För alla under 16 år

Du handlar större delen av dina outfits på Gina Tricot och du kallar affären för Gina?

Du tupperar håret för att ge det en snygg " jag klev upp såhär"-känlsa över det hela ?

Du tycker att det är snyggt med foundation på läpparna, allt för att förstärka "morgon looken"?

Du hasar dig fram i sneakers?

Du lägger otrolig tyngd i utrycker "ORKA"?

För alla över 16 år

Du är helt plötsligt politisk intreserad och känner dig lite "inne" med dina uttalanden?

Du handlar second hand saker som är fula med tycker att det är snygg för det är från Myrorna?

Du lyssnar på Jhonny Rex oand the Mrr Boys och gillar retro-kläder?

Du är går på Rudbeck?

Du var i Alanya i sommras?

Du har ett par beiga chinos från Gina?



Usher, vem är han?

Vem fan älskar i en klubb?  "I want to make love in this club", man har om något sex på en klubb, inte fan älskar man, skapar kärlek. Skärp till dig Usher.

Simon filosofi

" Det är typ som en könssjukdom" - Simon .  efter att ha hånglat med en tjej med foppa-tofflor, med varningsskyltar för älgar!

VAR FAN ÄR VÄRLDEN PÅ VÄG?

Jag har inte varit så här upprörd på länge. Det kokar i blodet och jag vet inte om jag är mentalt redo att leva i en värld där det jag nyss upplevt finns i.

JAg sitter och tittar på dircovery och vad är det jag ser, jo en hund som förberdes inför en operation, fine det har jag sett massor av gånger. KOllade på djursjukhuset när jag var yngre. MEn dom har ju censurerta hundens kön! VA FAN. det är en jälva hund. Vad tror Discovery, att det kommer väcka zoofili-gener hos människor som kollar och att tidelag kommer bli lika vanligt som våldtäcktsdroger. Eller att maskinen kommer skriva en låt som heter alla som inte dansar har sex med hundar! . Nej , var är världen påväg? Nej

Starkare än någonsin


I tidernas begynnelse levde de två flickorna olika liv, den Blonda, i sitt gula hus med sina bästa tjejkompisar alldeles intill och med sin storasyster i rummet bredvid. Hon lekte med Fiffi i lekstugan, kollade på alla världens filmer och levde ett liv som alla barn gör. Den Mörka, hon levde sitt liv i ett kedjehus, bland killar och kurragömma. Hon hade sin bror att se upp till och Gnuttan i handen vad som än kom att hända.


I tiderna begynnelse var hatet naturligare för de båda jämlikarna. Den Blonda var stark och självständig, den Mörka var envis och dominant. Hatet växte i takt med barnfötter, längden och personligheter, alltid i samma tempo. De kanske inte visste bättre?



När fem skolår gått var den Blonda och den Mörka inte längre varandras motsatser, som de länge trott. De var varandra, bara i olika kroppar och liv. Den ene var precis som den andre, och tankarnas språk var oftast större än orden räckte till. Oskiljaktiga.



Ett år senare var de 151,5 och äldst på skolan. Men en trygghet skulle bytas ut till en osäkerhet. Skolan de alltid gått på, där deras vänskap fötts och frodats, skulle bytas ut till Högstadiet. Tur att ödet var på deras sida och klassen var F i flickorna kuvert, där de båda namnen stod. Först den Blondas, sen den Mörkas. Cykelstället var platsen de fann modet att möta en ny omvärld, att möta en osäker framtid tillsammans. Mycket hände de tre åren, ny vänner och gamla vänner möttes och blev bästa vänner. Flickorna förändrades, men aldrig utan varandra.


Sen kom den största prövningen, Gymnasiet. De som hade varit så lika var nu inte längre samma tanke och samma vilja. De var en persons egen olikhet. Den Blonda fann sin lycka sin lycka i att sy, och den Mörka i att skriva. Deras tankar delades alltid, även när inte orden räckte till, men inte längre på samma plats.


Det har gått 18 år sedan tidernas begynnelse, 12 år sedan det första mötet och 10 år sedan flickornas vänskapsband knöts. Kanske är detta en ren bagatell i livet utanför den Blondas och den Mörkas?  Men livet utanför har också varit en bagatell för dem.




Jonna och Martina - bästa vänner för livet.



Citaten som överlever en semester

" Är det bara jag som är full?"  - Simon, full like a kustrull vilken tid på dygnet som helst. OCh svaret löd oftast: JA, det är bara du som är full.

"Ska du ha på dig det där? " - Frågan alla ställde sofia varje gång vi skulle gå ut, det blev lite av en tradition.

" I will give you money!" - Tro det eller ej, men det är inte rätt sätt att få en full svenska  i sängen. We're not that eazy . Men visst var det ett snyggt försök.

"Du vet att det är 20 precis som på systemet" - Jag vet!, jag hade sagt det hela veckan. För att ta in alkohol måste man vara 20 år.. MEn trots det ska simon smuggla, och kommer man gående förbi tullen med en CD-spelare, solglasögon och mistänksamma fläckar på tröjan kommer man att bli intagen för kontroll. Vad gör man då? JO man säger att vodkaflaskan tillhör mig. Sen måste jag låtsas som om jag inte visste. Fy fan..



Adjökens Adjö

RSS 2.0