TV

Beviset på att CIS: NY är populärt. 

Jag, och två grannar mittemot mig kollar på kanal 5, festligt skulle jag vilja påstå. Det är dock ingen av dem som är mannen bakom gardinen, han är bortrest för det har varit släckt i lägenheten i flera dagar. Men så har man ju också hört att man ser bättre ut om det är mörkt i rummet man befinner sig i. 


Adjökens Adjö

Galet

Bussen hem blev ett äventyr. Bussen stannar vid ett rödljus. Över vägen kommeren man springande mot bussen. Knackar på rutan och förväntar sig att bli insläppt. Våra busschafförer låter inte ens 11-åringar åka med när VL:s biljettautomater är trasig trots att barnen ska till skolan. 

han blev inte insläppt. och han hade ingen jacka bara en luvtröja, eller huvtröja kanske det heter.


Adjökens Adjö

Tim Roth

jag ser den här skådespelaren 
överallt i andra människor, om 
ni ser honom i någon hör av er.
Men inte om det är i Lie to me, en
serie på tv4, för det är han. På
riktigt.

Nakenhet

I sitt rum borde man kunna vara naken. det är en principsak, det är ens fristad där kläder är överflödiga, därför har jag alltid levt efter denna regel, som en sann regeletiker. I tisdags tvivlade jag för första gången på mitt regelverk. Jag hade duschat och njöt av min nakenhet på mitt rum, jag skulle precis hämta ett par trosor när jag tittar ut genom fönstret. Jag bor på fjärde våningen så fluktare har aldrig varit ett problem. Men de har ju byggt upp en jälva betongkloss mittemot mig. Igår när jag tittade ut ser jag hur någon står i fönster och försvinner in bakom gardinen när jag ser den.

vad fan är det här?



Adjökens Adjö 


The Krog

Det var lyckat:

Jag började nästan bråka med två tjejer under Elouise, det kändes skönt. Jag kom fram och visade min torso, drog in luft i lungorna och viftade med armarna, jag var som ett handjur som ska visa sig störst. Och det var jag. 

Några killar betedde sig illa och försökte förstöra för mitt crew när vi dansade genom att hoppa in i vår cirkel och dansa. Då puttade jag ut honom och gick fram till honom och battlade ut den djäveln. Sen vände jag på klacken och återgick till mitt entourage. 

Jag dansade tryckare som man gjorde i fyran, kravlöst. Det kändes bra. Det bör dock understrykas att min danspartner inte gick i fyran, det skulle inte kännas skönt. JAg gillar inte små pojkar. Jag gillar män.

Jag tror( eller hoppas på) att det var en man i keps som gjorde en undersökning på de sociala etikettreglerna genom att bryt dem. Han gick helt sonika fram till kvinnor och tittade på dem och gick jättenära för att sedan frysa ut dom från deras grupp. Det var som en mental våldtäkt. 

En man såg ut som Gandhi, som ung. 

En man hade för stor kropp för sitt eget bästa.


Adjökens Adjö

tafatt

Det kan ju inte vara en universell tillfällighet
att tafatta människor ser tafatta ut, 
frågan är om man blir tafatt av se så ut
eller om man ser så ut av man är tafatt. 



det är svårt att avgöra.


Adjökens Adjö

Förlåt mig mina läsare

Jag harett löfte till mig själv och till min blogg som äger att jag måste skriva om allt som händer utan för det ordinära i mitt liv. 
Jag tar helt avstånd till det jag nu kommer att skriva.

En kille på vår skola var med om en tragisk olycka förra året då han förlorade båda benen och en arm. För att få honom på bättre humör har några på vår skola anordnat en insamling som ska gå till en laptop till honom. Jag och mina klasskompisar diskuterar huruvida det var relevant att i memot på skolans intärna hemsida var tvungen att skriva vad som hade hant honom och förklara vilken arm han förlorade och så vidare.

En vän utbrister : vad ska han ha en dator till han har ju bara en arm.

En susning går genom sällskapet, åh nej det här kommer inte att sluta bra. 

En annan svara upprört: Men vad säger du?! det finns ju människor som kan måla med med fötterna. 

Hon svarar högt: Men han har ju inte fötter.

Jag mår dåligt. Reser mig upp och går. 

Adjökens Adjö

I betongdjungeln

Jag kommer alltid i tid. Alltid. I tid för mig är tio minuter tidigt. Idag var jag sen. Jag fattar inte kloka beslut när jag är stressad. Denna dag var beviset.

Tåget rullar in på stationen och stannar, mannen framför mig öppnar dörren och kliver av, efter det börjar tåget rulla igen. Jag tittar rakt ut och känner en djurisk dragningskraft ta tag i mitt förnuft och dra mig ut ur vagnen. OCh det är vad som händer. jag hoppar av tåget i rullande fart. Jag hopade av tåget i farten. Jag klev av som en FBI-agent och gled igenom centralen on a mission to kill. Men vart var mina Horatsio Crane glajjor?


Jag kunde ha dött. 

Låt mig komma i tid

Adjökens Adjö

Översättare

Kollade på that 70's show och kan inte låta bli att uppröras av den dåliga översättningen. Steven pratar med sin pappa, som är svart, ( jag säger inte det bara för att utan det spelar en roll i sammanhanget).

Pappan säger: 
can you wach my house over the weekend. You know take uot the trash, water the plants walk my dog wihtey.

Sveven svara:

is your dog's name Withey?

pappan: 

no I ment you.

Översättaren skriver :

Min hund Svenne.



Vad fan det är ju inte samma sak. Steven är ju inte svensk så att kalla honom svenne är helt ologiskt. Att kalla honom viting skulle vara logiskt, eftersom han är vit. Det skulle även vara kul eftersom hans pappa är svart. 

Adjökens Adjö

R

om man får frågan : Är du rasist? 
och börjar sitt börjar sitt svara : Nej, men..

Då är man lagt åt det hållet.


Adjökens Adjö

Kontaktannons

Jag tycker inte om onödig fysisk kontakt. Jag gillar att ligga i min egen säng, för mig själv. Än bitter, flörtar omedvetet och har underhudsfett men inte tillräckligt stora bröst för att kompensera det hela.

Sexuell frustration har ett bevisat botemedel. Sex.


Dagen SMS-konversation till Simon angående porrfilmen Fäbojäntan:

Martina: Hej min mansvän. Du som är en ultraman, 
är fäbojäntan en film du skulle rekommendera inom 
svensk klassisk porr.

Simon:
haha nej. Eller dem är ju rolig att kolla på för att dem är ju så sämst.

Martina: I syftet att skratta är det värt det? Då vet jag . 
Vi håller på att planera  antihjärtansdag. Tack för din expertis.

Simon:Ok, haha men den är ganska äcklig

Martina: Okej då vet jag. Kanske att man ska överväga att låta bl då.

Simon: Haha ja men som sagt men korvscenen se den. As ful

Martina: Jag vet inte om jag hoppas på att 
korvscenen bokstavligen eller en omskrivning. 
Men det bästa sättet att utforska sina gränser är att göra ett empiriskt.

Simon: Det är typ världens största falukorv

Martina:Åh jag kan inte avgöra om det är en riktig 
falukorv eller en mans lem. 
Du leder mig in på farligt vatten. det blir of motbjudande dragningskraft.

Simon: Haha den är riktig
 .


Namnen är fingerade. eller ? 

Adjökens Adjö

Anti hjärtasdag

I år ska jag fira anti hjärtansdag med mina vänner.
Planerna:

ost och kex
alkofritt vin
melodifestivalen
god porr ( jag föreslår klassiker)

Detta kommer att ske i ett slutet sällskap.

...

Man beskriver sig inte som "bara vänner" om man faktiskt var bara vänner...

Fem kronor

En man, jag vill inte säga att han var påverkad men väldigt glad i hatten, sitter bredvid mig och min farmor på centralen i Västerås och helt plötsligt vänder han sig om och ber om 5 kronor. Han måste gå på toa för att han är så hård i magen. HAn måste bajsa och enda anledningen till att han satt sig ner var för att han var så bajsnödig att han inte kunde hålla sig. MEn nu när han är fem kronor rikare ska han åtnjuta ett välbehövt toalettbesök. 

Jag kan inte sluta förundras över hur öppna vissa människor kan vara. 

Hoppas han satt riktigt länge, att vara hård i magen är aldrig kul.



Adjökens Adjö

BECK- inte alla pundare i parken

kollade på Beck nyss, flicka i jordkällaren hette filmens underrubrik. Beck besöker ett par som bor på en herrgård när jordkällaren där flickan hittades. Beck kommer dit och ställer ett antal frågor om flickan och om deras mark, sedan sträcker han fram ett foto på ett barn varpå damen frågar :

Är det hon? 

vem fan skulle det annars vara, det är klart. Han har nyss pratat om en flicka i femårs åldern med blont hår som dog och nu visar han en bild på en blond flicka med stängda ögon. Nej det är hans barnbarn, för att lätta upp stämningen eller för att förtydliga hur ett barn ser ut, för att hon inte ska missta det för att vara en golden retriver.

Sen blir jag alltid lika chockad över hur de alltid på film kan uppskatta precis i närheten av det korrekta. Det är ju galet hur man har uppfatta någon så precis. galet. 

Adjökens Adjö

yrkesnoja

Idag var jag på IKEA, himmelriket för plastväxter. Undra hur den yrkeslinjen ser ut. Om det är en stor bransch eller om konkurrens är obefintlig. det kanske finns det olika departement som inriktar sig på olika växtkategorier. Grönsaker, blommor, örter och frukter. 

Kan företagen garantera att inga riktiga växtarter kommer till skada under produktionen? och det måste vara svårt att göra sig ett namn i branschen eftersom man inte kan sätta sin stämpel på varan. 

Adjökens Adjö

farmor

Jag brukar berätta hemska historier om hur min farmor väckte mig på min studiedag för att jag skulle ta vara på den. Jag har fått denna engångsföreteelse att framstå som något återkommande. Det har bara hänt en gång, men det räckte för att paja en hel studiedag. Att ta vara på en studiedag är att sova tills man vaknar.

I går anlände min farmor till Gurkan. Klockan 3 i natt åkte jag till arlanda för att vinka av min bror och önska honom en trevlig Balivistelse, klockan 6 kom jag hem. Min väckarklocka var inställd på 09.39, och förväntade mig ett besök vid 10.00. 

Farmor rusar in i mitt rum vid 8 och drar upp persiennerna. Hon vill att vi ska äta fruktost tillsammans. Jag skriker åt henne att gå ( riktigt elakt faktiskt) lämna mig ifred. Låta mig sova. Ta vara på ledigheten. 

hon lämnar med hängande huvud mitt rum, jag har sårat henne. och somnar om. Vid 10 ringer det på dörren och jag har inte riktigt lämnar min sovplats. Jag tror att det är mitt besök som kommer men nejnej. det är farmor som står i hallen. Hon ville informera mig om att hon går ner på stan. det kunde hon inte har gjort genom att viska det till mig. Hon måste ringa på dörren så jag springer upp. Gamla människor kan då inte varnligt bondhyfts

farmor.

Adjökens Adjö

oops


Att värdera liv

Idag läste jag i tidningen om det glömda kriget på Sri Lanka som skördar fler offer än i Gaza. Artikeln riktades till omvärlden som riktar sin sorg och pennigpung till området kring Gaza, och blundar för resten av våra medmänniskors lidande. Vi ska skämmas, det är vad vi ska. 

Hur kan man göra så? Hur kan man jämför offer på det sättet värdesätta liv i antal döda. Att de som lever i Gaza inte alls lider lika mycket som offren på Sri Lanka för att de är färre. Att en krigshärjad vardag mäts i hemskheten efter offer, och sedan ska man ordna en skala där vi placerar in krigen, massvälten och trafficingen för att sedan prioritera vår sorg.

Hur ser denna skala ut moralens väktare?

Trafficing skördar inte så många liv, men det handlar om sexuellt utnytjande, och barn är ofta en vanlig handelsvara. Men är det bättre att våldtas på daglig basis än att svälta tillsammans med sin familj. Är det bättre att svälta ihjäl under fredliga situationer än att se sina syskon mördas. 

Snälla moralens väktare kontakta mig och besvara dessa frågor, så jag vet hur jag ska prioritera mina känslor. 

En persons död är en tragedi, flera personers död är statistik. 

Adjöken Adjö

Holland

Amsterdam är inte huvudstaden i Holland utan i Nederländerna. Holland är endast ett landsområde, det borde du veta Tyra Banks, nu sjönk du i mina ögon. 

Konst.

Vi håller på med ett projekt i skolan om Nutida konst. Nutida säger mig inte mycket, men konst säger mig ännu mindre. Tjejen från konstfack som lurade sig in på psykakuten arbetar hår på sitt konstverk. Eller Pål Hållender som åkte till sälen bokade ett rum i två dagar för att sedan hitta en tjej och sova hos henne, även det en del av en konstnågonting. eller varför inte hans konstprojekt som gick ut på att åka till Estland betalade en hora för att ha sex med och en för att filma. 

Jag tycker att den nutida konsten går ut på att se hur mycket man kan komma undan med genom att kalla det för konst. Legitimeras man som konstnär behöver man aldrig rättfärdiga sina handlingar, så länge man kan komma med en godtycklig anledning.


Mitt konstprojekt går ut på fota djur medan jag dödar dem. Någon som är villig att låna ut en hund till en god sak? 


Adjökens Adjö


RSS 2.0