50-tal

idag röstade klasen på om vi skulle ha ett tema på vår skiva. För alla som inte vet vad det är så är det en fest som annordnas av klassen på en klubb för att fira att studenten stundar. Jag ville att vi skulle ha 60-tals tema, hälften ville 50-talet. Jag hatar 50-talets kläder, eller inte hatar, men ogillar starkt.

Alternativ till 50-talet som jag kommer att klä ut mig till:
Sverige byter till högertrafik
Kalla kriget
Che Guevara
Josef Stalin.

Kom gärna med förslag.


Adjökens Adjö

Att föda barn.

jag trodde jag skulle kunna föda barn, men som en blixt från klar himmel avrådde Gud mig från detta genom mitt undermedveta. Jag pratade med min kusin på telefonen, hennes barn var då vecka gammal.


- många i min klass längtar efter att vara gravida, jag.
- jasså, det är väl lite tidigt. Och föda barn är inte det skönaste, sandra.
- nej, det förstår jag. Det är typ som att ta en tequila shot, jag.
-va?, sandra.
jo men man glömmer hur äcklig shoten är när man får citronen i munnen. Typ att man glömmer hur ont det gör när man väl har barnet, jag.

NU slår det mig att jag jämförde att pressa ut ett barn genom sig med att svälja på sin höjd 6 centiliter sprit. Inte nog med det. Jag jämförde hennes nyfödda son med ett citronklyfta. 

Tack för att uppmärksammat mig på hur dålig jag skulle vara som förälder.

Adjökens Adjö

Kan du vissla Johanna?

det går varje jul, och varje jul låter det mig passeras obemärkt. Men den här julen kollade jag på hela filmen, som brukar vara tiden för min power nap, för att sedan chockas av filmens innehåll.

Saker som tidigare passerat mitt medvetande obemärkt:

Bertil har samma två tröjor under hela filmens gång. det är tjocktröjor och filmen utspelar sig på sommaren. HAn bär även vadderade gummistölvar under hela filmens gång.

Uffe kan allt om cigarrer. Han vet allt om fuktighet och smak och gud vet vad. Han blir behandlad som en riktigt kund. Inte ett barn. Det är oroväckande hur två tio åringar kan handlar cigarrer utan vidare men när jag köper cider på ica måste hela sällskapet legitimera sig. 

de är tio år och får jobb huxflux med att dela ut tidningar, 

Uffe är tydligt den mer dominanta i deras förhållande. 

Hur kan morfarn tillåta ett tio åring att raka honom med rakblad i ansiktet, efter att Bertil säger att Uffe är jättebra på att tälja. 

Adjökens Adjö



bajs

ni vet när man är med någon eller några och måste bajsa. Så går man iväg och gör det, då blir jag alltid så rädd lukten ska fastna på mig så att alla vet att jaghar bajsat.

Tecken på att någon ska eller har varit och bajsat:
1. Man säger " jag ska gå och kissa" för att försäkra sig om att ingen tror något annat.
2. man förklarar varför man var borta så länge " jag upptäckte nyss att jag har värsta blåmärket på halsen"
3. man går på toan längs bort från där man befinner sig.
4. man hör att personen spolar med kranen. För att dämpa ljudet.
5. har precis ätit "bajsnödig"-mat. 


Adjökens Adjö

min mor är en vis dam

Mamma läser tidningen.
- men, har USA aldrig haft en svart president innan, utbrister hon till sin förvåning.
- nej mamma, det är därför valet brukar benämnas som historiskt, jag.
- Men var inte John F Kennedy president?, min mor
- Jo det var han, men han var inte svart, min far.
- Nej men det var ju Martin Luther King, min mor.
- korrekt han var svart men inte president utan människorättskämpe, jag.
- Men kämpade inte John F Kennedy för de svartas rätt? mor frågar och tittar på mig.
- Jo, men det gör honom inte till svart, min far.
- Det är som om en djurrättskämpe skulle vara ett djur bara för den kämpar för sakfrågan, jag.
- det är det ju inte alls det, mor.

Adjökens Adjö

Open stage

DAGENS ANEKDOT :

PLATS: matsalen

HÄNDELSE:
vi satt och åt en näringsrik lunch då det hela hände. Jag hade hängt min KONKEN-ryggsäck på stolens armstöd när en jättelång rockare går förbi. Kliver med sina jättesteg in i axelbandet på min ryggsäck, kliver ner men foten når aldrig marken utan istället faller han handlöst mot marken. Nu känner jag hur detta inte kommer att sluta bra. Han reser sig under stonk och stön upp och inser att han har ont i kroppen och har en trekilos ryggsäck runt foten han hoppar och sprättter med benet innan han förstår att han måste kliva ur den. jag tar emot väska. Det var inte mitt fel, det var inte mitt fel.Han lunkar skadad där ifrån. 


Adjökens Adjö

Vårta

Det känns bara så jävla 90-tal med vårtor. det gör det 

Uma

Jag har tänkt på när man kör bil och kommer till ett övergångsställe och man bromsar in för fotgängare. det ser hur man bromsar in, och börjar jogga över. Det är ju galet. varför skulle jag över huvud taget helt plötsligt gasa på för att köra över dem? Jag köra några meter, inse att jag inte är Uma Thurman och att jag inte kör the pussywagon. " det här är ju inte Kill Bill 2, jag måste sluta men LSD-trippar" Sen ser jag i backspelgen och ser männskomoset jag lämnat bakom mig. "fan, men det är ju inte helt mitt fel, han GICK ju över vägen, det är ju bara att utmana ödet".

Adjökens Adjö


Mamma, rör inte mitt rum

Jag har alltid min dörr öppen, jag gillar att veta vad som pågår utanför. Höra när päronen pratar hemlisar om vad de ska köpa till mig i födelsedagspresent. Men nu har jag fått nog. Hon smyger likt en spion in i mitt rum, on a killer mission. Hon smyger in. rullar över sängen.gör en graciös volt i luften och landar på tåspetsarna. 

Hon smyger fram till elementet, och höjer det. Mission complited. Jag kommer hem , helt ovetande om min mammas föräderi. Sitter i mitt rum och är en god medborgare i detta land. Då kommer en obehaglig värme krypande längst ryggraden ( nej, armhålorna och där svettköttlar befinner sig, men det är inte lika poetiskt) . det blir olidligt varmt. Jag bli yr, svammlar. MAmma börjar passande nog be om tjänster. Jag vet inte vad jag binder mig till. Var kommer denna värme ifrån? Är det djävulen som kommer för att hämta mig?

Nej det är mamma som höjer elementet fast jag förbjudit henne. 

Adjökens Adjö


Guldbaggegalan

Publiken är torr och man ser hur Glans kämpar för sitt liv, karriär och stolthet. Vi har infört en lag mot åldersdiskriminering, men det skiter Glans och skämtar hejvilt om Nils-Petter Sundgrens åldersringar!  Skådespelareliten sitter där självgoda och småskrattar, de är ju trots allt inom branschen, då ska man inte visa sig falla för populärkultur.lama klappningar. var är festen? Nej, Kleerup skulle varit här, påverkad och full i fan.

Gustav Skarsgård har palestinasjal och hans yngre bror Bill är en riktigt pudding. En riktigt pudding.

Varför kan skådespelare inte spela sig själva. De blir så jävla krystat. Detta är ju internationellt fenomen. Vad ska dom upp dit att göra, låssas att inget är inövat, vilket är en lögn. Men tänk om det inte var det? Tänk om alla skådisar pratar så? Nej tackar vet jag komiker, deras jobb är att låssas vara sig själv.

Någon säger något på kinesiska och filmcrewet filmar den enda asiaten i sällskapet. Hon skrattar, detär lugnt skämtet gick hem. Diskret. Snyggt gjort .

Festigt att tacka sina älskare! OCh snuskiga, och dom som knullar i parker., kan det vara samma personer mån tro?

undra om Ola Lindholm känner en besvikelse över att dela ut pris, det betyder ju att chanserna att han är nominerad är ytterst små. 


FYfan va Björn spänner. det är snyggt, det säger jag inte om (fast det gjorde jag ju nu) men det blir lätt pinsamt. det är en filmgala inte raggningssajt. Skärpning Björn, låt inte kändisskapet stiga dig åt huvudet. Men snygg mage, fast det blir så konstigt att säga det, för jag tänker att mage är typ som magsäck, och vem fan tycker det är snygg?

SÅ TUGGAR HAN TUGGUMMI! JÄVLA ARN,VISA HYFFS. är det guliou som har lärt dig den attityden, jag ger mig fan på att det är . 

nu var det roliga slut

Adjökens Adjö

mat

pappa: vad äter inte en vegan?
Martina: animaliska produkter.
Pappa: inte ens mjölk?
Martina: jo, pappa inga animaliska produkter förutom mjölk.
Marcus: och ölkrov.

Palestina!

Igår demonstrerade jag mot Israels övergrepp på Palestina. Jag gick med min bror och hans vänner. Vi var kanske hundra stycken som marscherade genom staden. På sidorna står nazister och slänger arga blickar samt fotar de intressanta personerna. Det står även vanligt folk, och bara stirrar, som har stannat upp från lördagsshoppingen för att titta på oss. de bara stod där. vissa hade sina palestinasjalar från h&m, och bara stirrade med tomma blickar.


Kädesplagg som har andra funktioner

1. palestinasjal - politisk ståndpunkt
2. tvångströja- mentalt tillstånd
3. Kipa - religiös tillhörighet

you get the point!

Adjökens Adjö

ta mig på allvar!

Jag hatar att hänga med fulla vuxna och diskutera politik. Vi pratade om kvinnoförtryck, något som ligger min varmt om hjärtat, (inte att förtrycka kvinnor utan själva frågan) och de behandlar mig som om jag är  en fas i livet då man tycker så. 
Sedan tar de inte mina argument på allvar. till exempel

- det är miljön som gör att killar gillar bilar och kvinnor dockor, vi uppfostrar våra barn olika utifrån kön, jag
- nej du lilla vän det här har du fått helt om bakfoten, så är det inte det ligger i generna, någon dam
- nej det gör det inte, jag.
-har du något vetenskapligt bevis, damen.
- ja det finns forskning, till exempel baby x- studierna, jag.
- forskning är inte vetenskapligt, damen.
- vad fan är forskning då?, jag.
- Hur kan du bry dig om det här lilla problemet när det finns barn som dör i världen, damen.
- det är världens största förtryck, det är inte litet, jag
- jo, i förhållande till massvälten. Jag har varit och sett barn dö i mina armar kom inte och prata med mig och problem, damen.
- om du brydde dig tillräckligt skulle du inte sitta här idag utan vara nere och hjälpa barnen just nu. JAg kan inte förändra världen, men jag kan förändra min omgiving. det tycker jag är att åstakomma något., jag-
- Kom inte och tala med mig om fattigdom. Jag kan visa dig blider, damen.
- Okej men då skiter jag i alla barnen som dör och bryr mig bara om kvinnoförtryck. bara för att det finns de som har det värre ska man inte acceptera vad som helst., jag.
- du är i en sådan fas i livet när man tycker sånt. Du är för trångsynt, damen.


Fulla vuxna är idioter. 

Adjökens Adjö

västeråspolisen gör film?

ni vet based on a true story - filmer som man hatar eller älskar. Så är västeråspolisen, fast tvärt om. A true story based on fiction.

Alla har sett kopps och skratta åt att de hittar på brott och blåser upp dem ur propotion. Men västeråspolisen gör det inte för att överleva utan för att de har tråkigt. 

ÖPPNA EN PIZZERIA!

SJ - jag hatar er

idag tog det mig två timmar att komma hem. TVÅ TIMMAR. SJ har tagit det värsta av det två olika typerna av stadsekonomi, 

de har typ monopol, likt planekonomi, så man måste åka med sj om man ska åka tåg. De har hutlösa priser och är inte service minded, som icke-statligt ägda företag. 

Så heter de statens järnvägar, men det är ju fan i mig banverkets järnvägar, inte sj:s!

Så försöker dom göra en tråkig resa lite roligare genom att vid fel på tåget säga att det ska evakueras. Det lät drastiskt farligt "kanske skulle jag skrivit ett testetamente?" nej vi fick gå till utgången. Det är inte att evakuera , det är att lämna tåget!

DAMN it!

Adjökes Adjö

Hitlerfilmer är lite som att läsa sista sidan i en bok

Vi kollade på en Hitlerfilm i skolan, det var dock inte den riktiga Adolf i rollen som Adolf. Lärarna ljög och sa att den var bra. Sen sa det att vi skulle få popcorn. EN BRA FILM BEHÖVER MAN INTE MUTAS TILL ATT SE! 

Den var på tyska. Den var två och en halv timme lång och det var på eftermiddagen första dagen efter lovet. Jag sov, lyssnade på musik, kollade på Sonjas bilder på hennes iPod och läste min bok, sen tog jag en extra lång toapause. 

Det tråkiga med Hitlerfilmer är följande:

1. man har sett tusentals och blir less
2. Det är nästan aldrig kända skådespelare
3. De är för långa
4. Man tvingas oftast till att se dem
5 . man vet hur det slutar, precis som alla Jesusfilmer, killen dör. 
6. det är aldrig komedier
7. Man kan inte skämta under hela filmens gång.

nummer  7 är extra intressant för jag kan liksom inte låta bli att utmana den sociala reglerna för att se vad som händer. Så när Hitler dog Skrek jag till med en överraskande ton, sen gjorde jag ett ledset hummande ljud. Jag fick arga blickar, mission complited.

Adjökens Adjö

Martina drar ett oförståeligt skämt på krogen

två i Sofias klass som går natur och jag själv pratar.

- alla män i klassen verkar ha lockigt hår!, martina
- ja det kanske stämmer, männen med lockigt hår.
- är det typ ett naturfenomen, martina

tystnad.


Adjökens Adjö

vår journalistiska framtid

jag börjar varje morgon med att läsa den lokala dagstidningen. Det finns en avdelning som heter UNG där det är unga reportrar som skriver. Det låter som en fin idé, och det är det. Men det finns många bra idéer som i praktiken inte har funkat. Jag kommer inte att ge några exempel för att de enda jag kan komma på har med folkmord att göra. 

Varje gång jag läser blir jag lika upprörd. Befogat upprörd. 

Detta är bara ett av många exempel.

Skriver man en artikel som ska vara av politisk karaktär måste man kunna använda rätt ord. Denna enkla regeln tillämpar självklart allt man skriver. Så jag sitter och läser en notis om en samhällslektion när läraren pratar om Barack Obamas skattepolitik. Intressant. Det står att han vi förbättra förhållandena för medelklassen och underklassen. UNDERKLASSEN? det är
överklass
medelklass
arbetarkklass.


det är inte så svårt. 

Adjökens Adjö

RSS 2.0