hej hej Sverige

Nu är jag hemma, i mitt hemland, i min hemstad, i mitt hem. JAg är glad. Visst är det kul att prova på ett liv i Paris, staden som aldrig sover. Men gud va trött jag blir. Ingen kan engelska, det är omöjliga att komunicera om jag inte vill fråga" vill du ligga med mig ikväll?" lockande?. Nej, nu känner jag att borta bra men hemma bäst, är så sant som med är sagt.

Sven Wolter var på mitt flyg, både dit och hem. det kändes bra att umgås i kändiskreten i fyra timmar sammanlagt. Något som inte kändes skönt var att man inte kunde göra sig förståd på planet och medela personalen om min hyperallergi mot jordnötter. De kunde inte engelska och verkade inte bry sig om att jag kunde dö. Då ville jag faktiskt bara dö. Speciellt när jag kände vittringen av jordnötter, på planet, där ingen kunde förstå mig.

Nu ska jag äta, köttfärssås med spagetti. Mums


Adjökens Adjö

Här med lovar jag inför Gud

Idag har det varit en jäktisk dag. Jag började halv 12, vilket innebär att avresan från västerså är 9.53, resan avgick inte 9.53 utan 10.02, jag att vara sen men what to do när man inte är tågchaffis. Jag tänkte mig senariot när tåget stannar med en häftig inbromsning och man hör en hysteriskt röst skrika i högtalarsystemet : ÅHH finns det någon utbildad tågchafför ombord! som på film fast med tågcaffis istället för läkare eler någon annan högutbildad person. undra hur lång utbildningen är på just tågchafför. Man kanske ska börja göra som på flyg och ställa sig upp för att applåder för den lyckade resan. Då skulle jag inte applåderat idag, för att jag kom sent i på stationen, sen kändes det som jag sprang från tåget till t-banan.Mitt imåt mig ssatt en gammal man som hade tattuerat in två droppar vid ögat, lite emo säger vissa, modigt säger jag. Jag mötte upp Sara på Gullmars, vi gick tillsammans till frysen där en tre timmars mattelektion skulle inledas, vi fick info om våra iv-val nu, hela två dagar innan sista inlämningsdatum. Linus skriver ut lappen man ska fylla imeen det är något som inte stämmer. NÅgon har hackat sig in på dokumentet och ändrat det, istället för "målsmans signering" står det nu " gasellernas kvotering" det står att men kan läsa spanska setg 13 och som notis på filosofi A står det " mörkrets förste". vi skrattade oss onda i magen och jag kände mig lite tom, vi gick ner ock fikade.När vi kommer upp har mitt muntliga engelska prov redan börjat, och ser lite sedsen ut och vinkar med händerna. Läraren kommer ut, hon säger att jag missat insläppet och får göra provert senare. JAg berättare att vi tog hissen och att den krånglade jättemycket, att jag var rädd att fastna och hur otäckt det var. Jag fick en tid 20 min senare. Hela historien var en vitlögn, jag hade bara fikat. När jag kom hem nalkades betalning för utomslantresan, det var kaosartat. Alla hade inte betalat, mitt kort funkade inte, pengarna räckte inte. JAg hataransvar just nu, nu nu och fortfarande nu! top 5 dåligt med resor utan päron 1. Allt måste betalas ur egen ficka 2. Allt måste pratas utan päronens svengelska 3. Värdepapprena måste förvaras på egen hand 4. jag vet inte hur man reser och vad man ska säga 5. NÅgon måste vara huvudansvarig - Jag. Adjökens Adjö

Åh söndag, dagen då Gud och Martina vilar

Blev en händelserik kväll igår, Perelli vann, trevligt umgänge, vissa hade väldigt trevligt umgänge. JAg tog på mig sollen som ordningsvakt, det måste man göra i vissas sällskap. JAg diskade lite, plockade lite, sen satt jag i min brors rum och bar asnackade av mig med alla. Det var helt underbart. NU när resan är bokad också känns allt lite bättre. Men det blir ju så pinsamt när man sitter på resebyrån och dom ber om min e-mail adress. JAg mår dåligt och alla började typ skratta.

Alla började dra sig hemmåt vi två, Viktor bestämde sig för att sova över. Bra val tyckte jag och ville ha städhjälp på morgonen. Viktor och jag låg och pratade jättelänge om allt som vi inte kan pata om när lamporna är tända och man ser varandra i ögonen. det var trevligt, det blir ett helt annat djup på allt man säger. Sen somnade vi. Viktor snarkar inte.

vid 8 tyckte jag att det var dags att gå upp. Min huvudvärk var obotligt stark. MEn jag var ju tvungen att städa. Viktor tog sovmorgon. Så när han klve upp var jag så gott som klar. Jag kände mig som en hemma fru när jag gick och damsög i vardagsrummet och viktor satt och tittade på Dr.Phil. När jag var klar kollade vi på ett Boxningsprogram, det var kul. Jag gillar våldssporter. Typ Ultimate Fighting. sen åkte vi hem. JAg skulle träna.

PÅ gymmet var fiskögat där. Hon går omring och typ mesar på maskinerna och släpar fötterna. USch va dryg hon är. Det är helt otroligt hur jag kan ogilla henne så mycket som jag gör.  lyssnade på Last Nite med the Strokes på gymmet. Så underbar låt att jogga till.



Last nite, she said
Oh, baby, don't feel so down
Oh, it turns me off
When I feel left out
So I, I turned 'round,
Oh, baby gonna be alright
It was a great big lie
'Cause I left that night
Yeah


De är ett bra band även om de inte toppar Arctic MOnkeys. Väntar med spänning på Alex Turnes soloalbum.



top 5  JObbiga saker med att vara tjej
1. MENS - så jälva omständigt bara
2. " Det SVAGARE KÖNET"- för det känns så skönt att all sjukvård och medein utgår från mannens kropp
3. BARA BRÖST- att vi måste kämpa för att få visa våra bröst när killar får flasha hu rmycket det vill
4. FÖDA BARN- nej alltså det lär inte vara skönt. MEn som Franco sa till sitt folk " kvinnors uppgift är att producera flera faschister"
5. Femininsm- om vi villl ha ett jämnställt samhälle så ligger ansvaret på kvinnorna.


Skulle ha gjort en top 5 med bra saker, men jag orkar inte. jaghar läxor att  göra.

Adjökens Adjö

Det känns så skönt när allting går min väg

MIn linje som först var en författarlinje som blev till en skrivarlinje som blir teaterlinje med skrivprofil. Idag fick vi reda på att alla våra lokala kurser har bytts ut till nationella kurser. Det vill säga att jag inte längre har ett garanterat MVG i diktkonst, för att nu är diktkonst bara en liten del av mitt Svenska C betyg. Hur fick vi reda på det här kan man fråga sig själv. Vår rektor Smittmanis la ut det på internet och tänkte inte informera oss om det. Det känns som om min klass är skolans underdog, eller varför inte hackkyckligt? Vi har inte ens varma lokaler, men dansarna har fem danslärare.
konversation mellan Smittmanis och  Kim

- vi känner oss som skolan hackkycklig och vi blir alltid drabbade, Kim.
- Så ska ni inte känna er alla blir hård drabbade av det här, Smittan
- Men när ni skulle sparka lärarna blev vi hårdast drabbade, Kim
- Dansarna har faktist en mindre streetdanslärare nu, Smittan
- Men vi förlorade 50% av våra lärare, alltså en. Vi hade två och dom hade 6, Kim
- BAJS PÅ ALLA ER. VI HATAR ALLA SKRIVARE. NI ÄR ÄR MIFFON OCH VI FUNDERARA PÅ ATT BYTA NAMN PÅ KLASSEN TILL ARBETDLÖSA ESTETER, Smittan

( detta är en uppskattining över hur samtalet kan ha gått till mellan rektorn och min klsaakompis kim. )

Hittade ett stirrfisköga på tåget. Hon var kanske 10 år kisade med ögonen hade halvlockigt hår och stirrade. Hon åt även Banana Skidds- gott vill jag lova.


Top 5 vänner säsonger
1. säsong 4

2. Säsong 9

3. Säsong 7

4. Säsong 6

5. säsong 10


Detta var ett lat top 5 för att jag inte orkade vara kreativ, alla säsonger är lika bra utom 5:an det är ganska dålig.



Adjökens Adjö.


Idag på tåget / savannen

klockan var 16.36 tåget avgick från perrong 6. Det var en vanlig dag på savannen, solen gassade och vinden stog stilla. Jag tod en plats i skuggan. Efter 45 minuter på tåget då jag upptäckte något. Jag kände lukten av jordnötter. Som en surrikat ställde jag mig på två ben och höjde näsan i skyn, jag var tvungen att lokalisera lukten. Efter ett stunds vädrande uppfattade min syn något som såg oroväckande mycket ut som en påse slatade jordnötter. Det var kvinnan framför mig. Nu är goda råd dyra, jag måste säga till eller så kommer jag långsamt att kvävas. Men tänk om hon är ett rovdjur som väntar på reaktioner från min sida för att sedan hugga? Den risken är jag i detta tillfälle villig att ta.

Det går bra, hon är en av oss. Hon ursäktar sig och stoppar genast undan det dödliga giftet. Den här gången hade surrikat martina tur, men man vet aldrig. ännu en gång har Martina undgått faran med sin skapsinighet.


Idag blev nästan resan bokad. Det blir Alanya med gänget i Augusti. Min mormor blir så orolig när jag ska utomlands, eller utomslant som hon säger.

Top 5 fegheter
1. Rädd för att prata med folk i kassan
2. Rädd för att äta själv i en grupp av människor.
3. Rädd att prata engelska med folk
4. Rädd för människor på bussen

5. Rädd för att bli sjuk.


Igar toppade jag saker i mitt rum, glömde min inrökta farfars fotölj, den hamnar högt upp.


Adjökens Adjö


in english please.

Jag måste sluta skämmas över allt som händer. Idag skulle musikproddarna lägga musik till våra filmer. Vi hade en timme på oss, tur att alla proddarna ( musikproduktions elver) var där i tid, inte. Vi fick vänta typ fem minuter innan de 10 eleverna som var där var samlade, men sen så skulle dom dela in sig själva i grupper. Man vet ju hur det går när man själv ska para i hop sig två och två med klasskamraterna. Det fanns 6 film grupper och 10 elever, enkel matte säger mig att de inte kan vara två och två, det tog också tid att fatta, jag teg om min vetskap.

När vi kom ut ur salen och skulle bege oss till studiona där klippandet och musikskapandet skulle äga rum, det luktade avlopp utanför. JAg är hyperkänslig för lukter, jag mår illa av att öppna kylskåpet. Sen kom slaget i ansiktet , vi var tvugna att visa HELA filmen för våra arbetskamrater. Jag som man är inte en vacker syn. JAg vill inte leva längre utan bara dra ur proppen och sköljas ner i avloppet. som tur var gick tiden fort och sen smet jag från skolan. Eller läraren sa att vi fick fortsätta på våra noveller själva och sätta oss och skriva var vi ville. JAg ville sitta hemma så jag åkte hem. Hoppas det var okej.

Imorgon blir det bokning av resa i sommar hoppas jag . Vi får se hur det går. Imorgon måste min klass vara med i en knarkundersökning, jag vill inte vara med :det känns töntigt alla kommer att ljuga och sedan kommer lärarna bli sura. Oj va kul jag kan knapt bärga mig.

På fredagen är alla på skolan lediga, utom skrivarna, det vill säga jag . Kul inte på det .

top 5 saker i mitt rum
1. Mördarkamelen
2 Guttan- min docka från förr
3 Man U affischen jag inte har tagit ner sedan min bror flyttade
4. Supertavlan jag fick av Simpe
5. Min spargris fylld med mynt.

Adjökens Adjö


Dryg dag numero uno

Det var drygt på gymmet. Jag har upptäckt en baotadryg tjej som jag diskret har iaktigit ett tag nu. Hon är värsta stirraren, hon stirrar så man tror att hennes ögon ska falla ur. Västa fisken som stirrar hela tiden på alla som tränar och så gör hon det som om det var en normal sak. Jag brukar spionera på henne när hon går mellan träningsredaskapen, den fisken. Fast jag är som en sprion under cover.

Hon brukar stirra på mig och följa mig med blicken, hon tror jag jag inte känner hur fikögonen bränner i mig. Sekunden hon vänder bort huvudet ger jag henne en dödsblick, det är inte att leka med. Inte nog med hennes opassade beteende så är hennes ringa ålder upprörade, hon är kanske 15 år, och så har hon inte skor på sig. Ucsh, människor utan hyfs alltså. MAn borde tvinga folk till ordning och uppförade körkort, som ska vara obligatoriskt att visa när man nedvetet gör enansträngning för att vistas ban större folkmassor. Ett storebrors samhälle är vad som behövs för att sätta fisken på plats.
 

Adjöken Adjö


top 5 underhållande ungdomsfilmer som inte ska vara det utan är till för att skrämma ungdomar
1. G-som i gemeskap
2. Hipp Hipp Hora
3. Fjorton suger
4.Stockholmsnatt
5.Hata Göteborg

Att vara eller inte vara är ingen fråga.

ska snart gå och gymma , med min far. Mor min tror att vi inte tränar utan bara fikar, fast det är en lögn åh sanna mina ord. Igår var det en lång dag, men inte som i tråkig utan som den varade läge och väl. Vännerna samlades hemma hos min bror , där utbytte trevliga ord och många skratt. Vid 11 började folk falla av, men många höll sig kvar länge. Jonna och Jim stannade till 1 skulle jag i runda sväganar chansa på. Simon, Matte, Sandra och Viktor stannade till halv 3. Då var MArtina trött vill jag lova, fast jag kände mig smått övergiven när alla gick och jag var "All by myself" och "im not planing to going solo"  tänkte jag. Avslutade med lite städning och Guiden så klart. MIssade kanske två viktiga samtal, jag vet inte.

Idag är pluggdagen nummer 1, jag måste skriva om alla karaktärer i halmet och kunna berätta om den på engelska.

Hamlet is a play written by W. Shakespeare during the winter in 1601. Its about the Prince of Denmak and his struggle to get his unkle to confess that he killed his own father, The King og Denmark, hamlets father. To get at confession HAmelt acts menatly disturbed but one perason catch his lie and gets killed. That person happends to be Opheilas father. Opheila cant handle her father death and Halmets bad behaviour so she takes her own life..... and so on.


ni ser ju. Det ser inte bra ut det här. Nu ska jag träna. Jag akn springa 3 km på 19 min och 10 sek, jag är i alla fall imponerad


Adjökens Adjö


Second hand

Idag vaknade jag upp till en ny vy, nämligen min brors lägenhet. Det var najs, för den är fin. Något som inte var najs var innehållet i hans kylskåp, öl står inte på min lista över en bra start på dagen. Det gör heller inte jalapenos eller tacosås. Så jag fick åka hem till min mormor och morfar. Tänkte att kanske en mormors macka inte skulle sitta helt fel. Mormor fick nys om min plan och förberedde en dunderfrukost med gröt när jag kom dit Oj vilket prinsessliv jag lever iband. Det är i och för sig min mormors förtjänst.

Efter min brakfrukost gick jag och mamma ner på stan, vi skulle till biblioteket, jag skulle låna filmen Hamlet och boken, men de var utlånat och inte tillbakalämnat i tid ( brinna i helvetet är var dom borde utsugarna som inte lämnar tillbaka saker i tid). Vi gick in på Röda Korset. Vi tog bilen till Läkarmissionen sedan Life Center och anslutade våran resa på Brödet & Fiskarna. Jag har tagit en funderare på det namnet och är ganska säker på att det har något att göra med att Jesus gav mat åt 1000 män på två bröd och fyra fiskar(?). Jag har frydat så myckat att jag känner min som pojken med guldbyxorna. JAg måste ju vara pinsam och erkänna att jag ibland känner min som en llögnaktig tjyv för att jag handra second hand fast jag inte behöver. OCh på så sätt "snor" varor av de som måste handla second hand. Jag vet, en idiotisk tanke men jag kan inte hjälpa dem att cirkulera i min hjärna.


Idag är det internationella kvinnodagen, och min vän Annas 18 års dag. Det är bra att fylla år på ett viktigta datum så att ingen kan glömma, utaom julafton typ. Själv fyller jag år på samma datum som August Strindberg "gör" och fyllde 18 på Heath Ledger dödsdag.

Idag är det andra chansen, inte värt att se


Top 5 leksaksflugor som varit roliga

1. Tamagotchi - det är som att ha en bäbis
2 Kickbike- oj va roligt motion kan vara.
3 .Spice Grils kort- inte helt fel att leka med
4 Laserpekare - men det måste vara med roliga motiv ( inte porriga)
5. Gogos- det var länge sedan.


Adjökens Adjö

När katten är borta dansar råttorna på bordet/ när brorsan är borta bor jag i hans lägenhet!

Nu har brorsan begett sig till Miami, US för något som dom over there kallar för Springbreake Woohoo. Han blir kvar där i två veckor , vilket betyder två helger i hans lägenhet på skiljebo Centrum, Det ska bli kul att prova på vuxenlivet måste jag säga. Även om mina sammanlagda vuxenpoäng är oroväckande låg. JAg dricker inte kaffe, pensionssparar inte, har inte röstat i något val, har inte gått på krogen än och har inte körkort, samt kan inte tvätta kläder( om det inte är möjligt att tvätta dem i diskmaskinen?)

Idag klippte jag och mina gruppmedlemmar ihop vår kortfilm, den handlar om en man vars största passion är vatten. Han bor hos sin mamma och har samlat hela sitt liv i burkar med vatten. Huvudrollen spelas av mig. det känns lite jobbigt att spela en socialthandikappat man som är så patetiska att man inte kan hålla sig för skratt och ser ut som en träsljödslärare. det tar litte på ens självförtroende, men vad gör man inte för konsten och grupptrycket?


Top 5 sämsta reallity shows
1. Drickbart! - vem van kollar på ett program om alkohol som inte heter Big Brother?
2. Prinsar och Prinsessor- kul liv dom har, partydjuren.
3. Top Gear - bilar, tristess på hög nivå.
4. Sofis Mode- JAg hatar henne om jag säger så
5 Förnimelse av Mord- det var kul, men ändå så dåligt



Måste se: Dateline, amrekansk show om hur de sätter dit nätpedofiler, förihelvete vad roligt det är .



Adjökens Adjö

Idag paserade jag en milstolpe i mitt liv

idag vaknade jag av att min väckarklocka spelade fix you med Coldplay. det var en slaskig dag med mitt humör var på topp. Jag åkte till skolan en timme innan jag egentligen skulle börja för att hinna gå på en lektion tidigare för att sedan kunna slippa den sista, eller nästsista . det sisa lektionen för dagen var Hamlet med Mel Gibson på tre timmar. Om jag ska kolla på en film jag inte ser på bio kan jag inte släcka lampan för efter 20 min somnar jag, som om jag led av narkolepsi och gratis film i mörker var den utbrytande faktorn.

Filmlektionen hoppade jag över och tog tåget hem. När jag väl var hemma var klockan runt 13.15 och min mormor var hemma hos mig, hon hade städat lite och köpt 2kexchoklad till mig, hon är för söt min mormor. Annikki heter hon förresten.

Vid 20 i två kom jag ner på stan, eller ner och ner jag bor på stan men jag tog hissen ner på stan. Så kan man säga. Jag gick med nervösa men samtidig exalterade steg längst stora gatan, jag viste att inom kort skulle något stort hända , jag svängde in vid korthuset och fortsatte gatan fram. Vid Magic Lines tattu går jag in, slår mig ner i skinnsoffa och väntar. JAg håller nästan andan av spänning. Nu önskar jag att mina vänner varit med. Johan kommer ut i butiken, vi för ett kort konverstion och han avslutar med : Jag kommer snart tillbaka . Han visar mig en papperslapp, jag nicka om mumla: ja, det bli bra. Sen försvinner han igen. Nu börjar jag ångaratt jag inte åt någon lunch men ser det som ett senare problem. Han vinkar in mig i de lilla båste och jag kliver in. Det är nervöst, mycket nervöst.

Han försöker lugna mig med artighets frågor men jag kan inte lyssna. Det är P3 Krister på radio, relations rådet närmare bestämt. Efter 15 min är det klar. Jag har skaffat min första tattuering. JAg är stolt som en förälder på sitt barns student.

Fyfan va cool jag är.

Ett stort tack Till Justina, som kom som en räddande ängel efter och spenderade en dag med mig på stan. OCh som bidrog till min tattuering. Vår vänskap fyller 17 år i år.

Top 5 bästa intromusiken till TV-serier
1. CSI NY out here in the felds
2. Scrubs Im no superman
3. Vänner I'll be there for you
4.Gilmore Girls I will follow you
5. O.C California

ps. låtarna kan ha andra namn men jag orkade inte kolla upp dem, och alla program är inte bra trots musiken.

Adjökens Adjö

Idag Var det en vanlig dag

Som alla vanliga dagar på fryshuset började dagen i kaos, eller nej innana jag hann komma till skolan vaknade jag av kyla. NEj det var en lögn jag vakande av att klockan skrällde, sen vaknade jag igen, och då var det kylan som bet. 
 
JAg var så illa tvungen att ha långkallingar under jeansen, och jag har upptäckt en till man som lider av tics. Han fräser och snörvlar och gnäggar, som en häst. JAg tycker ju synd om honom och skulle detta inträffa vilken annan tid på dygent än 7 på morgonen skulle jag inte brytt mig . Men va fan, hur ska jag kunna ta min 50 minuter långa power nap om någon sitter och för oväsen? det är min fråga till omgivningen. Men jag vill understryka att jag förstår att det är en allvarlig sjukdom och att folk lider på riktigt. Men för att bevisa att jag inte hyser någon agg mot just människor med tics kan jag berätta att mannen i rullstol inte heller är så uppskattad på morgonen för när han ska åka i det kör han som en biltjuv ( ursäkta utrycket). De som röker och går skulle jag bara vilja sätta en  kula i huvudet ibland, Nej nu ångar jag mig det vill jag inte.
Nåja när jag kom fram skulle vi klippa våra kortfilmer, för vi hade Rörlig bild A på morgonen dirket. Vår lärare var på möte och vi skulle "klara oss själva", när det kommer till datorer kommer jag aldrig att kunna "klara mig själv". Jag är tekninskt efterbliven.

Efter det var det lunch, sen FILM! men vänta vad var det för film? Romeo och Julia med Leonardo DiCaprio. Har för övrigt sett den fem gånger. I slutet när han dör (sorry om jag spoilar slutet) så säger några:

-Nej varför slutar den så sorgligt, kunde det inte varit ett annat slut.

Nej det kunde det inte för  det är ROMEO OCH JULIA, du kommer trehundrafemtio är försent med dina invändningar på Shakespeares kanske mest kända pjäs.!

TOP FEM: Saker man först tappar eller glömmer bort

1. Lepsyl - alltid när man faktiskt behöver det så ligger det inte i vänster ficka?
2.Vantar- var tar alla vantar vägen som man tappar, och man tappar oftast båda!
3. Viktiga papper man får från skolan som måste skrivas på av föräldrarna.
4. De viktiga kvittona
5 . Födelsedagar på viktiga människor*


* de vanligaste födelsedagaran att glömmas bort: pappas, vänner som fyller på sommarloven, kungens, kusinerna...



Adjökens Adjö

Fem anledningar att läsa min blogg!

1. Jag skulle aldrig tänka mig att göra en "Whats hot and whats not"- lista vad befarar mode
2. Jag kan inte stava och jag hara att bli rättad
3. Du tog dig tid  att läsa detta inlägg
4 . posebilder på mig själv eller på någon annan förekommer inte
5. Det är kul. . . <---den var dåligt!

ps. kom på en till : vill ha höga besökningssiffror


Åter skola, och jag har ont i magen.

jag har så ont i min mage, jag tror att jag är sjuk. Eller jag kanske bara är hypokondriker, som min mor är , eller jag tror att hon är . Hon kan gå omkring och säga att hon fryser och sen när man själv säger att man fryser då tror hon inte på en. För det kan ju inte vara så att det är kallt inomhus, nej nej hon måste vara sjuk. Nåväl åter igen om mig. Jag har i alla fall ont i magen. Det kan bero på vårt nya projekt vi fick idag i skolan, det heter "Chill with Will" och handlar om William Shakespeare. Min basgrupp har hamlet, och vi ska kunna hela historien om pjäsen och hela pjäsen i huvudet. Inte nog med det ska vi framföra den inför våra kära klasskamrater, som en liten bonus ska den framföras på engelska. Det känns bra, jag och Sara har brittisk engelska nästa lite yorkshire- dialekt och de övriga bred amrikansk dialekt. Vänta överraskningarna är inte slut, halva min grupp hatar engelska och vissa kan inte engelska. Men bara för att bevisa hur jobbigt det kommer att bli ska jag nu ge ett lite smakprov på nivån min basgrupp ligger på ordförrådsmässigt.

XX: how do you say vind on english?
Martina: Wind, why?
XX: Shakespeare write Hamlet in a windapartment.
Martina: Whats a windapartment?
XX: vindsvåning!
Martina: thats called an attic.
XX: Äh vafan skit samma.

Jag tror att mina magkramper inte är helt tagna ur luften. I rest my case.


Adjökens Adjö

Nostalgipotpurri!

jag försöker minnas tillbaka till tiden då läsa fem sidor hemma och sedan lära sig skriva med små bokstäver var ett en timmes jobb. Jag personligen hatade högläsning, vilket jag gör idag också. Men jag kommer ihåg hur jobbigt det var att sitta där med pappa och läsa, för att sedan inse att min far inte var mycket bättre än jag själv. Nu förtiden är läxor typ: analysera en persons språkbruk och se om du kan hitta tydiga dialektala skillnader eller sociekonomiska. Eller varför inte: skriv ett filmmanus på fem minuter med en tvist som ändrar riktlinjen på fimlnens handling.

Jag vill tillbaka till tiden då man hade varit på middag hos en famlij och sedan fick åka taxi hem. och taxin han bara kör några meter innana man somnade, sen kändes det som man åkte i en evighetinnan man kom hem. Då bar pappa alltid in mig till huset, Barometergatan 45. Där blev jag väckt och tvingades borsta mina tänder, fast jag försökte slingra mig. För som alla kanske vet blir man ju så pigg av att borsta sina tänder och allt jag ville var att somna om.

Jag saknar tiden innan man började bli nostalgisk och tänkte tillbaka på saker. När man bara levde i nuet och kanske ibland lite i framtiden. Men man drömde aldrig tillbaka för man visste att den platsen och tiden var redan paserad och oviktig. Tiden innan .


Tiden då man planerade flera dagar i förväg om man skulle ner på stan och då tog man med sig pengar till skolan, sen skulle man ju åka buss helt själv med bara sin kompis. Då åkte min buss alltid förbi en högstadieskola där riktigt stor, högjudda och vuxna barn klev på. det var lite otäckt för man viste ju aldrig vad som kunde hända de femton minutrarna man satt på bussen bredvid sin bästa vän med femtio kronor i plånboken i en buss fylld med människor man inte kände. det var ett äventyr utan dess like. Bussresan hem var inte lika farlig, man hade blivit lite varm i kläderna och nu spenderade man resan hem med att kolla på sina inköp. Prydnadssaker, oftast.

Adjökens Adjö

Melodifestivalen ! ett måste enligt svenska seder och bruk.

Jag vill inte vara en partypooper och dissa en kväll med alkohol ( bacardi breezer tropical watermelon) och trevligt umgänge, men när det är melodifestivalen är jag den hetrosexuella och kvinliga versionen av Christer Björkman. Jag måste bänka mig framför teven minst tio minuter innan festivalen går av stapeln och jag måste läsa på om alla bidrag innan. Bunkra upp för en och en halv timme framför teven, och jag skiter i om jag är med eller utan sällskap för det här är en fråga om sveriges musikansikte utåt, pinsamt nog!

uppdatering senare för nu har Look redan börjat marchera in på arenan.


okej, jag kan ta att Froda inte gick vidare, trots min patriotiska intällning till allt som har med västerås att göra. Sorgligt men sant. Men Linda Bengtzing stavas MEDIAHORA! hon förtjänar varje bokstav i ordet, för den kvinnan är så mediakåt att jag är chokad över att hon inte får fontänorgasm på scenen. I och gör sig var Mario dansaren som var med i Flor Filler, kom tvåa och bara råkar vara ... västeråsare bakrundsdansare i kilt, men jag tycker han sålt sin skäl och fått en gris i en säck. För den kvinnan tro mig  har ingen spegelbild.

Björn Gustafsson är mannen på allas läppar, och jag skulle inte banga på att vara på hans. Sådant jälva publikfrieri och vad svarar svenska folket: JA! och JA, JA , JA för ojojoj han bara  göder oss med bra humor.


Nej nu ska jag njuta av mit sällskap, Hilda, relativt goda chips och en Hugh Grant film. Gillar inte honom men han är väl värd en andra chans, trots att Carola också råkar vara det. Men men inga sura minar.



Adjökens Adjö!

Extras! kanske den bästa brittiska serien ever.

jag har båda säsongerna på min dator, plus jul-special avsnittet på en och en halv timme. jag skoja inte när jag säger att jag kan skratta högt, ensam, i mitt rum, sent på natten av att Sir Ian McKellen i rollen som sig själv ska förklara för karaktären Andy att han inte är en riktig trollkarl utan bara agerar och imiterar i Sagan Om Ringen.

Kanske är brittisk humor obefogat isidosatt jämtemot amrekanska lättköpta sitcoms och drama seriere med over-speaker röster. Fyfan va lättköpt jag har varit de senaste åren och bara tackat och tagit emot vilken skit som helst . Tänk er programet Freddie, med Freddie Prinze Junior som spelar en singel man som bor i sin flotta lägenhet med sin mamma, syster, systerdotter och sin bortgångna brors fru. Så jävla lättköpt, med en granne ( som spelar i Beverlyhills, Brian Austin Green) som inte har någon självrespekt, skev kvinnosyn och en intellegenskvot så låg att han skulle behöva gå om femman, med speciallärare. Jag skrattar och tycker att det är roligt. Men oj så förutsägbart och oj så lättköpta skämt. 

Kanske skäms jag lite när jag som hastigast avslutar konversationen med min mormor  när jag hör VÄNNER- introt( the rembrandts med I'll be there for you) men jag kan inte hjälpa det. Det är som en tumörknöl och jag vet inte om den är godartad eller inte. Samma sak gäller Scrubs, Christine, CSI, CSI NY! ojojoj lista kan göras lång, och mina tevetimmar är ruskigt långa. Kanske en timer på teven skulle hjälpa mitt beroende.

jag hittar ju bland tevetablåer och anser mig välorienderad blad teveprogram och repriser på gamla serier. Jag vill inte kasta bort den lilla talang jag har lyckats åstakomma med mycket mödosamt slit och långa dagar och nätter framför teven. Det skulle vara dumt om något.  Jag gillar att kunna glänsa när det kommer till smalltalk om uppdraggranskning eller klass 9A, det är den enda gången jag har chansen.  Jag kan inte idrotta eller spela instrument, om jag ens kunde ta en ren ton eller sätta ett skott från trepoängslinjen skulle jag vara nöjd. Men icka sa nicke, jag kan teve inget annat. Inte ens dator. Utan teve. Det är min talang. Kanske kan man skriva det i sitt CV!

oj oj nu var det slut

[ funderar fortfarande över något härlig avslutningsfras]

RSS 2.0