KJOLTVÅNG !

Att badminton inte varit aktivisters ( av något slag) intenational sport är det ingen fråga om. Att det varit , liksom hästpolo och cricket och kansk även lerduveskytte, lite av en borgarsport är kanske inte dagens underdrift. Att klassens kalaspuffar inte drivit den feministiska kampen är ju en faktum.

Så.
När kjoltvånget kom väcktes många frågor : Gäller det bara kvinnor? Och : Är vi inte lika invanda med dessa patriarkala minimaktutövanden som Calle på Julafton?
( Nu tänker ni, det där är ett syftningsfel, för Calle är ju inte ett patriarkalt minimaktutövande utan bara något  vi är invanda med. Men serru det är precis vad jag menar. Det är Calle, Tomtens verkstad, Piff och Puff, Calle, Musse och Långis. Den enda kvinnan är Snövit och det talar ju inte för någons fördel)

Sexism inom sport är ju lika gammalt som sexism inom vad som helst.
Förr brukade män och kvinnor tävla tillsammans i skytt som OS-gren. Fram tills att en kvinna vann. Då delade man upp det igen. OCh idag ser grenarna annorlunda ut , bara så att resultat inte går att jämföras.
BLÄ.
Men tänk vad allt skulle varit roliga om alla bar kjol. Reinis står i Plenissalen (hihi) och gåt upp i talarstolen. "Råkar" tappa sina papper på vägen upp och bara "måste " böja sig ner för att plocka upp dem." Oouups " utbrister han och vänder sig om och tittar syndigt in i Ohlys ögon. Ohly tittar tillbaka och korsar genant benen och drar förnämnt i sin sarong. TÄNK ER.
over and out
Frutti del Mar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0